Björklövsgranulat 500g


Björklövsgranulat 500g

166,00 kr
Priserna inkl moms.
Leveransvikt: 500 g


Björklöv är mycket C-vitaminrika. Björklöv innehåller även karoten, som är ett förstadium till A-vitamin, samt vitaminerna B2 och B3.

 

Björk räknas till de milda örtmedicinerna, som normalt inte ger upphov till biverkningar. De verksamma ämnena utgörs av flavonoider, bl a hyperosid. De har en pådrivande effekt på urinavsöndringen och verkar stärkande på njurfunktionen. Tack vare den ökade urinavsöndringen verkar björklövste läkande på inflammationer i njurarna och urinblåsan. Den ökar också utsöndringen av salter till urinen. Björklövste irriterar inte njurarna såsom en del diuretika kan göra. Björk främjar också svettutsöndringen samt sänker blodtrycket. Metylsalicylaterna i den avdunstande oljan från bladen motverkar inflammationer samt verkar antiseptiskt och sammandragande.

Björk har använts mot bl a inflammationer i urinvägarna, njurbesvär samt led- och skelettbesvär. Björken har dessutom en antiseptisk, virus- och mikrobtillväxthämmande effekt och verkar också förebyggande mot uppkomsten av stenar av fosfat- och karbonattyp. Passar för rening av kroppen.

De verksamma ämnena i björklöv utgörs bl a av flavonoider, eteriska oljor, tanniner, C-vitamin, fenolkarbonsyra, hartser och bitterämnen.

 

Dosage: häst 500 kg: 1/2 - 1 dl / dag.

1 dl = cirka 12 g.

Tillbehör

Produkt OBS Status Pris
Hästtransport dekal Hästtransport dekal
59,00 kr *
*
Priserna inkl moms.
Visa information om tillbehör

Kunder som köpte denna produkt köpte också

Leveransvikt: 400 g
Gullris 300 g
139,00 kr *
Leveransvikt: 300 g
Lavendel 400 g
196,00 kr *
Leveransvikt: 4 g
Kamomill 500 g
179,00 kr *
Gingko Biloba 500g
199,00 kr *
Rödbetsflarn 1kg
199,00 kr *
Leveransvikt: 1 kg
*
Priserna inkl moms.

Utforska även dessa kategorier: Naturligt välbefinnande för din häst och din hund - Chia de Gracia, Andra örter och superfood, Kropp rensning & ämnesomsättning, Hundar, Vitaminer, Sommarrabatter