Salvia 500 g


Salvia 500 g

169,00 kr
Priserna inkl moms.
Leveransvikt: 5 g


Salvia, även kallad kryddsalvia eller läkesalvia, har i kliniska tester visat sig minska svettutsöndringen. Den har även sammandragande och bakteriedödande egenskaper och en antioxidativ effekt.

 

Salvia innehåller beståndsdelar som fungerar på ett liknande sätt som hormonet östrogen. Därför kan salvia användas för att behandla hormonrelaterade besvär. Salvia kan användas vid behandling av brunstbesvär hos ston/tikar (salvia ingår också ofta i brunstsförstärkande örtblandningar) samt för att förebygga minskad mjölkproduktion i samband med avvänjningen av föl.

Salvia lugnar tarmkramper och inflammationer och förbättrar matsmältningen. Den ökar utsöndringen av galla och är därför en effektiv hjälp mot sjukdomar i matsmältningsorganen, diarré och gallbesvär.

 

Salvia kan även användas för att behandla inflammationer i andningsvägarna och slemhinnorna samt mot hosta. Använd helst bara små doser för att vara rädd om slemhinnorna i munnen. 

 

Salvia är känd som en örtmedicin mot depression. Den kan användas för att behandla oro, överbelastning och stress.

Inom djurskötseln kan salvia även användas för rening av kroppen och för att bekämpa inflammationer.

De effektiva beståndsdelarna i salvia utgörs av eteriska oljor, bitterämnen, tanninsyror, saponiner och flavonoider.

 

Salvia kan antingen ges i torkad form naturell eller som infusion, där torkad salvia tillsätts vatten i ett förhållande på 1:20. Salvia har en kraftig smak, varför det kan vara på plats att tillsätta exempelvis lite honung i infusionen för sötmans skull.

 

Dosering: häst 500 kg: 3 msk- 1 dl max 3 ggr per dygn.

Hund: 1–2 tsk max 3 ggr per dygn.

 

1 dl väger cirka 18 g

Ej lämplig för dräktiga djur. Rekommenderas ej för långvarigt bruk.
 

Kunder som köpte denna produkt köpte också

Rölleka 500 g
155,00 kr *
Leveransvikt: 500 g
Chiafrön
Från 85,00 kr *
Leveransvikt: 13 kg
Lavendel 400 g
196,00 kr *
Leveransvikt: 4 g
Islandslav 400 g
185,00 kr *
Kamomill 500 g
179,00 kr *
*
Priserna inkl moms.

Utforska även dessa kategorier: Naturligt välbefinnande för din häst och din hund - Chia de Gracia, Respiratorisk åkomma, Andra örter och superfood, Ston & hormoner, Andra örter och superfood, Hundar