Huolehdi koirasi nivelten hyvinvoinnista, luonnollisesti

Nivelvaivat laskevat elämänlaatua

Koiran nivelrikko ja niveltulehdukset ovat erittäin yleinen ja ikävä vaiva. Tulehdus vaurioittaa hiljalleen niveltä ja nopeuttaa siten nivelrikon etenemistä. Niveltulehduksen hoitaminen on nivelrikon hoidossa tärkeätä. Nivelrikko syntyy, kun nivelrusto hajoaa nopeammin kuin se ehtii korjaantua. Ajan kuluessa nivelrusto vaurioituu ja kuluu, jonka seurauksena niveleen kehittyy tulehdus. Tämä voi aiheuttaa niveleen lämpöä ja turvotusta sekä ontumista ja eri-asteista kipua nivelrikon vakavuudesta riippuen.  Nivelrikko on koirilla yleinen vaiva. Uusimmat tutkimukset osoittavat, että: 

* Suomessa erilaisista nivelvaivoista kärsii arviolta joka viides koira, eli yli 120 000 yksilöä. 65 % 7–11 -vuotiaista koirista kärsii jonkinasteisesta niveltulehduksesta elämänsä aikana. 

* Nivelrikko vaivaa 20 % yli vuoden ikäisistä koirista, eli se ei ole vain vanhojen koirien vaiva.

* Joidenkin arvioiden mukaan jopa 75 % koirista kärsii nivelrikosta tai nivelvaivoista elämänsä aikana.

Useinmiten nivelrikkoa tavataan koirilla lonkka-, kyynär- tai kinnernivelessä sekä polvissa. Nivelrikko voi aiheutua iän myötä syntyvästä kulumasta, mutta sen taustalla voi olla myös perimä, traumaperäiset vammat tai yksipuolinen ja pitkäkestoinen rasitus.

Nivelrikko on kivulias krooninen sairaus, johon ei toistaiseksi ole parannuskeinoa, mutta jonka oireita voi oikeanlaisilla hoidolla lieventää ja siarauden etenemistä hidastaa. 

Nivelrikkoon käytetyimpiä täydennysrehuja ovat mm. msm, glukosamiini, kondroitiinisulfaatti, ruusunmarja, inkivääri, kurkuma, boswellia sekä kollageenit. Riittävävien rustoille tärkeiden ravinteiden saanti voi myös ennaltaehkäistä nivelvaivoja esimerkiksi rasitustasojen noustessa.

Testimonials

Joint Buddy

Kahdella keskikokoisella 13v. koirapojilla ollut noin kaksi viikkoa käytössä ja voin suositella. Jo ensimmäisen viikon jälkeen liike on ollut rennompaa, kankeus vähäisempää, joten koiratkin iloisempia. Käyttö jatkuu!

Joint Buddy 500 g koiralle

Salla P.

Positiivinen

Eron huomasi koirissa noin viikon päästä aloituksesta. Ovat energisempiä ja pirteämpiä!

Joint Buddy 500 g koiralle

Jonna T.

Isot sekarotuiset koirat

Ollaan meidän vanhuksilla, isokokoisilla koirilla käytetty nyt noin viikon tätä ja olen huomannut eron koirien liikkuvuudessa sekä halussa liikkua. 10 vuotias nivelrikkonen vanhus tuo palloa heitettäväksi on muutenkin virkeämpi. Ruuan seassa menee hyvin koirille.

Joint Buddy

Maaret V.

Vanhus liikkuu nyt selvästi enemmän

Joint Force Curcumin + HA 500 g

Nivelrikkoinen koira

Koira on paljon pirteämpi ja ontumaton tämän avulla. C/D ja 3/0. Myös nuori hevonen on hyötynyt tästä treenin ohessa. Näkyvänä asiana takajalkojen lepuutus ei liity enää niin vahvasti vain toiseen puoleen. Olen kyllä tyytyväinen.

CdG Collagen+ 900G

Katriina / Laura L.