Turvalliset kuljetukset

Kotimaan lähetysten kulkuun koronavirustilanteella ei tällä hetkellä ole vaikutusta eli paketit kulkevat normaalisti.

Lähtökohtana on, että Postin henkilöstö ja alihankkijat noudattavat THL:n asettamia suosituksia hyvästä käsihygieniasta. Työntekijät eivät tule kipeänä töihin, tai jos työntekijällä on pienikin epäilys virukselle altistumisesta tai jos hänellä on oireita. Postin henkilöstöä on myös yksityiskohtaisesti ohjeistettu toimimaan tilanteessa, jossa lähetyksen vastaanottajalla epäillään tartuntaa.

Muistutamme myös, että THL:n mukaan koronavirus ei tartu lähetysten välityksellä.

Perille toimitettavat, kuitattavat ja seurattavat lähetykset

  • Normaalista tavasta poiketen, lähetystä ei luovuteta vastaanottajalle käteen vaan Postin kuljettaja soittaa ovikelloa ja asettaa lähetyksen oven eteen. Kuljettaja odottaa muutaman metrin päässä, kunnes asiakas vastaanottaa lähetyksen.

  • Posti ei myöskään pyydä vastaanottajalta allekirjoitusta, vaan toimitus kirjataan kuljettajan toimesta Postin järjestelmään.

Palvelupisteet
  • Postin palvelu- ja noutopisteiden työntekijät eivät ota omiin käsiinsä asiakkaan henkilökohtaisia tavaroita, kuten henkilöllisyystodistusta tai matkapuhelinta, kun he noutavat lähetyksiä.

  • Kumppaneiden palvelupisteissä työntekijät noudattavat palveluntarjoajan ohjeistuksia (sikäli, kun ne ovat täsmällisempiä kuin Postin ohjeet).