Anni Roslinin tallin kuningatar Umbra sai kollageenikuurin

Anni Roslinin tallin kuningatar Umbra sai kollageenikuurin

Kirkkonummella yksityistallia pitävä kilparatsastaja, valmentaja ja yrittäjä Anni Roslin halusi varmistaa 14-vuotiaan, paljon isoja ratoja hypänneen Umbra-tammansa nivelten hyvinvoinnin ja suorituskyvyn ja valitsi tuotteeksi Chia de Gracian Collagen+-kollageenin. CdG:n Collagen+ sisältää bioaktiivisia kollageenipeptidejä, jotka hakeutuvat suoraan rustokudokseen ja auttavat lisäämään elimistön omaa kollageenin tuotantoa ja siten tukevat nivelten luontaista toimintakykyä ja liikkuvuutta.

”Umbralla on takanaan paljon isoja ratoja ja kilometrejä, sillä se on kilpaillut pitkään kansainvälisellä tasolla. Se on ollut minulla muutaman vuoden, ja sillä olen myös itse kilpaillut isoimmat ratani aina 1* GP-luokkiin asti”, Anni kertoo.

Anni on pohjien ja olosuhteiden suhteen perfektionisti. Tallilla on hyvin huolletut ja laadukkaat pohjat niin ratsastusalueilla ulkokentällä ja maneesissa sekä kävelykoneessa. Valoisassa tallissa on panostettu hyvään ilmanvaihtoon, kuten myös hevosten viihtyvyyteen mm. hiljaisilla käytävämateriaaleilla, runsaalla kuivituksella ja karsinaelementtien valinnoilla. Sama koskee hevosten ruokintaa ja tallilla hevosille tarjottava heinä on aina laadultaan parasta mahdollista.

”Hevosten ruokinnassa uskon perusasioihin: paljon laadukasta heinää ja päälle hyvät ja jokaiselle hevosyksilölle sopivat väkirehut ja lisäravinteet, kuten elektrolyytit ja kivennäiset”, Anni kertoo. En halua ylisyöttää, mutta toisaalta en myöskään arkaile antaa ylimääräisiä lisiksiä, jos koen ne jollekin hevoselle tarpeellisiksi. Umbra on hevonen, johon olen valmis panostamaan.”

Umbran kanssa Anni on saavuttanut sijoituksia jopa kansainvälisissä kilpailuissa ja Umbra onkin tallin ehdoton kuningatar ja Annin silmäterä.

”Koska Umbra on tehnyt paljon, eikä se ole enää ihan nuori, päätin ottaa käyttöön CdG: kollageenin tukemaan sen niveliä ja jo reilun kuukauden käytön jälkeen Umbra tuntui liikkuvan paremmin jo heti verryttelyssä. Se notkistui nopeammin ja helpommin, ja tuntuu todella hyvältä ratsasta, vaikka se on vasta palannut töihin sairauslomalta.”

Umbralla kävi kesällä se, mikä on monelle muullekin hevosenomistajalle tuttua - siltä irtosi kenkä. Irtipolkaistun kengän seurauksena kavioon tuli lohkeama, josta puolestaan syntyi kierre, ettei kenkä pysynyt jalassa. Tämän myötä muutokset kavion asennossa eivät tehneet Umbran nivelille hyvää. Kavion kasvattaminen kuntoon otti aikaa ja Umbralle tuli melko pitkä kävelyjakso.

”Kun vihdoin pääsimme pikkuhiljaa takaisin treeniin, halusin jollain tavalla tukea Umbran paluuta ja nivelten hyvinvointia kuntoutuksen tukena. Aion syöttää Umbralle ainakin kolmen kuukauden kuurin, jotta saan varmistettua parhaan mahdollisen hyödyn”, Anni kertoo.

Nyt Umbra on jo täydessä treenissä ja liikkuu hyvin ja mielellään.

”Hyvä hevonen, parempi mieli”, hymyilee Anni ja jatkaa. ”Nyt on talvi aikaa treenata tulevaa kisakautta varten.”

 

 

Takaisin blogiin