Meistä

mirva ja G ikkunassa

CDG:N TARINA 

Chia de Gracia, syntyi vuonna 2014 perustajansa Mirva Kettusen tarpeesta löytää hevoselleen sopivia vaihtoehtoja täydentämään päivittäistä ravitsemusta. Entisenä kilpaurheilijana Mirva tietää, miten tärkeää ravitsemus on suorituskyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Hän oli testannut hevosensa terveyspulmiin useita hoitoja, lääkkeitä ja teollisia lisäravinteita, mutta halusi löytää luonnollisen tavan tukea hevosen hyvinvointia.

Chia de Gracian ensimmäinen tuote oli chian siemenet, joista Mirvalla oli hyviä kokemuksia omasta takaa. Chia tunnettiin noihin aikoihin lähinnä terveystietoisten ihmisten ravintolisänä, mutta hyvien ominaisuuksiensa ansiosta se oli herättänyt jonkin verran kiinnostusta myös hevosten ruokinnassa. Kun chia osoittautui hyväksi tuotteeksi myös omalle Gracia-tammalle, heräsi ajatus yrityksestä, joka tarjoaa monipuolisesti luonnollisia vaihtoehtoja hevosten ruokintaa täydentämään. Yritys sai nimensä Mirvan espanjalaistamma Gracialta sekä chiasta, jonka ansiosta koko yritystoiminta käynnistyi.

Chian rinnalle tuli nopeasti monia muita luonnontuotteita: nokkonen, ruusunmarja, inkivääri, pirunkoura, inkivääri, munkinpippuri ja MSM. Suurelle yleisölle hevosten luonnollinen ruokintafilosofia oli kuitenkin vielä melko uutta ja tuntematonta, ja Chia de Gracia onkin toiminut Suomessa uranuurtajana tämän tietoisuuden lisäämisessä hevosten ja koirien ruokinnassa.

Tällä hetkellä valikoimissa on jo yli 100 erilaista tuotetta. Uudet tuotteet syntyvät monesti asiakkaiden toiveiden pohjalta sekä ratkaisuna hevosten erilaisiin tarpeisiin tai terveysongelmiin. Chia de Gracian toiminta-ajatus on alusta alkaen ollut tuoda luonnollisia ratkaisuja kaikkiin hevosten ja koirien hyvinvointiin liittyviin tarpeisiin ja haasteisiin, ja palvella yksilöllisesti jokaista hevosen tai koiran omistajaa.

Luonnonrehujen ja yrttien valintaa ei tarvitse enää tänä päivänä perustella, vaan tieto niiden ominaisuuksista ja hyödyistä  on lisääntynyt, koska niin moni on saanut niistä korvaamatonta apua oman eläinten hyvinvointiin ja elämän laadun parantamiseen. 

CDG ON 100% SUOMALAINEN YRITYS

Chia de Gracia on luonnollisen ruokinnan asiantuntija. Chia de Gracia tuo maahan ja valmistaa erilaisia luonnonrehuja ja100% luonnollisia täydennysrehuja hevosille ja koirille. Chia de Gracian aidot luonnonrehut ja lisäravinteet tukevat hevosten ja koirien päivittäistä hyvinvointia luonnollisesti ilman lisäaineita, teollisia- tai synteettisiä ainesosia.

Chia de Gracia on täysin suomalainen perheyritys ja kokonaan kotimaisessa omistuksessa. Olemme myös Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys, joka tarkoittaa, että yrityksemme noudattaa Suomen lainsäädäntöä ja että veromme maksetaan Suomeen. Haluamme osaltamme panostaa suomalaisten työllistymiseen ja suomalaiseen työhön. Kaikki CdG-tuotteet valmistetaan Suomessa.

PERHEYRITYS

 

DESIGN FROM FINLAND

Olemme ensimmäinen ja tällä hetkellä myös ainoa suomalainen rehualanyritys, jonka pakkauksille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton arvostettu Design from Finland-merkki.

Design from Finland logo

Chia de Gracia on Ruokavirastoon rekisteröitynut rehualan toimija, joka noudattaa toiminnassaan Suomen ja EU-alueen rehuvaatimuksia. EU edellyttää tietyin poikkeuksin kaikilta rehualan toimijoilta kyseistä rekisteröintiä. Rehualan toimijoita ovat mm. rehujen valmistajat mukaan lukien rahtisekoittajat, kaupan porras, maahantuojat, varastointiliikkeet ja kuljetusliikkeet.

Lista hyväksytyistä toimijoista on löydettävissä Ruokaviraston sivuilta: https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/yritykset/rehuala/rekisterit/rekey183.pdf

TUOTTEET

Chia de Gracian tuotteet ovat kaikki EU-tullattuja tuotteita, joka takaa niiden olevan myös Suomen rehulainsäädännön mukaisia ja turvallisia tuotteita.

Chia de Gracia tuo maahan ja valmistaa tuotteitaan vain raaka-aineista, jotka ovat asianmukaisesti laboratoriatestattuja niin hygienia- kuin laatustandardeiltaan.

Emme edusta nimellisesti tiettyjä tuottajia tai tukkuja. Tämä takaa oman Chia de Gracia brändimme laadukkuuden ja hallittavuuden sekä mahdollisuuden kehittää sitä jatkossa entistäkin paremmaksi oman tahtotilamme  ja asiakkaidemme toivomusten mukaan, muista osapuolista riippumatta. Riippumattomuuden lisäksi se antaa vapauden käyttää useita hankintakanavia ja hyödyntää verkostojamme maksimaalisesti. Se parantaa tuotteidemme hankintavarmuutta ja saatavuutta. Samalla se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi yhden alueen huono sato ei ole vakava uhka toiminnallemme. Hankimme raaka-aineemme ainoastaan luotettavilta, laadukkailta ja hyviksi havaituilta yhteistyötoimijoiltamme.

Kumppaneiltamme löytyy alan laatuseetifikaatit ISO 2200, ISO 14001, HACCP, Feed Chain Alliance (FCA), GACP.

Yrttimme kuivataan ja käsitellään hellävaraisen huolellisesti niin, ettei niistä häviä ravintoaineita kuten vitamiineja jne, mutta kuitenkin niin, ettei niiden säilyvyydelle aiheudu esimerkiksi homehtumisvaaraa.

Lehdet, yrtit ja marjat kuivataan 40 o C, juuret 50 o C.