Usein kysytyt kysymykset

MITEN TUOTTEENNE SYNTYVÄT?
Monet tuotteemme saavat alkunsa asiakkaidemme yhteydenotoista ja toiveista löytää täsmätuote johonkin ruokinta- tai terveysperäiseen ongelmaan.

MITEN CHIA DE GRACIA -TUOTTEITA KEHITETÄÄN?
Monet tuotteemme syntyvät vastauksena asiakkaidemme toiveisiin. Etsimme jatkuvasti tutkimustietoa eri puolilta maailmaa hevosten ja koirien luonnonmukaisesta ravitsemuksesta ja kuuntelemme tarkkaan omistajien kertomista haasteista ruokinnassa. Näin pyrimme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin mahdollisimman hyvin.

TESTATAANKO CHIA DE GRACIA -TUOTTEET ENNEN KUIN NE TULEVAT MYYNTIIN?
Kaikki tuotteemme testataan testiryhmällä ja niitä muokataan saatujen kokemusten perusteella ennen markkinoille tuloa. Kaikista raaka-aineista otetaan analyysit, joilla varmistetaan tuotteiden laatu ja turvallisuus. Esimerkiksi salmonelllaa ei eläinrehuissa saa esiintyä. Toimittajillamme olevat laatusertifikaatit (ISO 2200, ISO 14001, HACCP, Feed Chain Alliance (FCA), GACP.) varmistavat tuotteiden asianmukaisen käsittelyn ja laadun.

MIHIN YRTTISEKOITUSTEN TOIMINTA PERUSTUU?
Monet yrtit toimivat aina ravitsemuksellisena tukena ja tieto niiden käytöstä perustuu pitkäaikaiseen tietoon, tutkimukseen ja kokemukseen. Joitakin yrttejä voidaan käyttää myös rohtoina. Yrteissä on paljon erilaisia vaikuttavia aineita, joilla on merkittäviä vaikutuksia terveyteen ja hyvinvoinnin tukemiseen. Monet lääkkeet ovat syntyneet luonnon yrttien pohjalta, kuten esimerkiksi aspiriini.

MIKSI CHIA DE GRACIA -TUOTTEET PAKATAAN PUSSEIHIN?
Hyvinvoinnin ja laadukkaiden tuotteiden lisäksi meille CdG:llä ovat tärkeitä myös ympäristöarvot. Siksi tuotteemme on aina pakattu pusseihin muovisten purkkien ja ämpäreiden sijaan. Toimme ensimmäisenä Suomen markkinoille uudelleen suljettavat täydennysrehupussit.

Rehujen pakkauksella on suuri merkitys niiden hiilijalanjälkeen. Kun verrataan pussien tai muovipurkkien ympäristökuormitusta,Täysiä pusseja mahtuu yhteen rekkaan ämpäreihin verrattuna vähintään kaksi kertaa enemmän.

Tyhjinä pakkauksina pusseja mahtuu rekkaan vähintään kolme kertaa enemmän kuin ämpäreitä. Tyhjän pakkauksen jätemäärä painoltaan noin 10 kertaa ämpäreitä pienempi! Pienillä teoilla voimme vaikuttaa!

Käytämme myös kaikissa postituspakkauksissamme kierrätyspahvista- tai paperista tehtyjä pakkauksia niin paljon kuin mahdollista!

MIKSI HEVOSELLE TAI KOIRALLE KANNATTAA ANTAA LUONNONREHUJA?
Hevosen luonnonmukainen ruokinta perustuu luonnosta saataviin kasveihin, yrtteihin, siemeniin, marjoihin, puihin ja pensaisiin, jäkäliin, leviin jne. Vapaasti luonnossa kulkeva hevonen söisi jopa satoja erilaisia kasvilajeja ja saisi näin valtavan määrän erilaisia ja monipuolisia ravintoaineita. Tänä päivänä hevosen ruokinta perustuu pitkälti viljeltyyn heinään sekä muutamiin muihin valikoituihin väkirehulajeihin, jotka lähes poikkeuksetta tarvitsevat rinnalleen erilaisia vitamiineja ja hivenaineita elimistön välttämättömien tarpeiden täydentämiseksi. Nykyään myös hevosten laitumet ovat pääasiassa nurmilaitumia. Vaikka hevosilla on yhä harvemmin tarjolla aitoa luonnonlaidunta, voidaan luonnonlaitumen tarjoamaa monipuolisuutta kuitenkin ainakin osittain korvata lisäämällä ruokintaan erilaisia yrttejä, marjoja ja kasveja erilaisine kasvinosineen. Yrtit ja kasvikset monipuolistavat nykyhevosen usein yksipuolista ruokintaa, lisäävät syljeneritystä ja tukevat ruoansulatusta.

MIKSI KOIRILLE KANNATTAA ANTAA LUONNONREHUJA JA YRTTEJÄ?
Myös koira tarvitsee monipuolista ja ravitsevaa ravintoa. Lihansyöjänä koira voi kärsiä mm. kuidun puutteesta, löysästä vatsasta tai ihottumista. Luonnon omat yrtit, kasvit ja marjat täydentävät koirien ravitsemusta ja tukevat hyvinvointia luonnollisella tavalla. Koirien kanssa kannattaa huomioida, että koiran ruuansulatus on melko lyhyt, joten myös ravinnon viipyminen suolistossa on hevosta lyhyempää. Näin ollen esim. kovat siemenet kannattaa murskata, jotta elimistö pystyy hyödyntämään niiden tärkeät ravinteet tehokkaasti. Kasvinsyöjiin verrattuna myös esimerkiksi eri ravinteiden, vitamiinien ja kivennäisten tarve on erilainen. Koiralle on lihansyöjänä kasvis- ja sekasyöjää vahvemmat vatsahapot.

Koirille yrtit voidaan sekoittaa suoraan muuan ruuan sekaan, mutta kovemmat ainesosat, kuten juurenpalaset kannattaakin pääasiassa antaa teenä eli keitteenä, josta yrtit on siivilöity pois. Keitteen voi lisätä suoraan muun ruuan sekaan.