CdG-ratsastaja Emmi Salminen ja Ofi nuorten maajoukkueleireille - Chia de Gracia FI

CdG-ratsastaja Emmi Salminen ja Ofi nuorten maajoukkueleireille

CdG-ratsastaja Emmi Salminen ja CdG:n sielun eli Gracian jälkeläinen ST` Ophir eli Ofi ovat aloittaneet uuden vuoden hyvissä tunnelmissa. 

”Ollaan löydetty Ofin kanssa uusia nappuloita ja muutenkin alettu luottaa toisiimme enemmän. Treenit ovat sujuneet hyvin ja varsinkin perusratsastus on parantunut tosi paljon. Ofi liikkuu nykyään pehmeämmin ja pyöreämmin ja on oikeasti kunnolla takajalkojen päällä! Kun perusratsastus on kunnossa, niin kaikki ”temputkin” tuntuvat huomattavasti helpommilta!”, Emmi iloitsee.

Ratsukko on talven aikana päässyt treenaamaan sarjavaihtoja jopa ykkösiin asti sekä piaffia ja passagea.

”On kyllä mahtavaa päästä ratsastamaan tällaista mestaria, minkä kanssa pääsen itsekin kokeilemaan vaativia juttuja. Kevään lähestyessä otetaan kuitenkin askel taaksepäin ja nyt hiotaan nuorten luokkien PSG-radat yksityiskohtia myöten kuntoon ennen kilpailukauden alkua.”

Emmi ja Ofi valittiin tammikuussa mukaan nuorten maajoukkueleireille, jotka järjestetään Ypäjällä kerran kuukaudessa. Leireillä valmentajana toimii Marko Björs. Leireiltä saa kilpailukautta ajatellen mm. hyvää harjoitusta kouluaitojen sisällä ratsastamisesta.

”Kotona olemme käyneet toisen CdG-ratsastajan Mikaela Soratien eli Keelan tunneilla noin kerran kuussa, kun Keela käy Suomessa valmentamassa. Treenirutiinia tarvitaan kuitenkin nyt selvästi enemmän, jotta rytmi omien ja valmentajan kanssa tehtyihin treeneihin selkiintyisi.” 

emmi_ja_ofi_kisaa

Emmi ja Ofi ovat työskennelleet yhdessä nyt noin vuoden verran ja syksyn ja talven aikana ratsukko on selvästi saanut yhteistyön entistä paremmaksi. Tutustuminen toisiinsa alkaa kantaa hedelmää.

”Tämä näkyy toki treeneissä, mutta arjessa muutenkin. Ofi oli meille tullessaan vaikea lastattava ja se oli käynyt ongelmahevosten kouluttajankin luona sen vuoksi. Alkuun lastaus oli meilläkin tosi stressaavaa, mutta nykyään se sujuu jo melko helposti. Siitä olen tosi iloinen”, Emmi huokaa.

Ofi kävi hetkin sitten eläinlääkärin yleistsekkauksessa ja siellä todettiin herran olevan kaikin puolin hyvässä kunnossa.

”Olen itsekin alkanut treenaamaan salilla ja kehittänyt lihaskuntoa, mikä näkyy ihan ratsastuksessakin. Olemme siis molemmat valmiita starttaamaan ensi kauden ja odotamme sitä innolla!”, Emmi hymyilee.

Tänä vuonna ratsukon kisakausi alkaa Ypäjällä jo helmikuun puolivälissä. Ensimmäiset päivät treenataan maajoukkueen kanssa ja sunnuntaina 17. päivä on vuoroissa Winter Cupin ensimmäinen osakilpailu. Kauden päätavoitteena ovat PM- ja EM-kilpailut. Sitä ennen tietenkin etappeina Winter Cup sekä Dressage Future Cup.

Onnea kaudella 2019 Emmi & Ofi, luotto teihin on vahva ja olemme enemmän kuin iloisia, että olette osa tiimiämme!

Kuvat: kansikuva C Aaveennet, treenikuva Anni Plith, kisakuva Lotta Luomajärvi

Takaisin blogiin