CdG-ratsastaja Mikaela Soratie kansainvälisen GP-uransa kynnyksellä - Chia de Gracia FI

CdG-ratsastaja Mikaela Soratie kansainvälisen GP-uransa kynnyksellä

Jo muutaman vuoden ulkomailla asunut CdG-ratsastaja Mikaela Soratie piipahti Suomessa ja heppahommien lomassa juttelimme myös hänen tämän hetken kuulumisistaan.

Mitä sinulle kuuluu tällä hetkellä?

”Kiitos minulle kuuluu oikein hyvää. Hevoset ovat kunnossa ja olemme helmikuun alussa suuntaamassa Ranskaan KV-kilpailuihin, joissa oma hevoseni Dacor debytoi kansainvälistä GP:tä.” 

Missä asut ja miten sinne päädyit?

”Asun tällä hetkellä Englannissa, West-Sussexissa. Aloitin kesällä Katja Kuistilan tallilla ratsuttajana. Olen aikaisemmin ratsastanut Katjan hevosia ja sitten Katja pyysi minua tänne töihin. Hevosauto pakattiin kattoa myöten täyteen ja seikkailu Saksasta jatkui Englantiin viime vuoden heinäkuussa."

 ”Millaista arki on siellä?

”Arki on melko tyypillistä hevostallille. Aamulla teemme yhdessä muiden työntekijöiden kanssa aamutallin. Sen jälkeen ratsastan hevoseni. Ratsastan päivittäin 6-8 hevosta. Päivä päättyy noin viiden aikaan iltapäivällä, kun hevoset on ruokittu." 

Muuttuiko elämä Saksan ajoista? Millainen saksan aika oli nykyiseen verrattuna?

”Arki hevosten kanssa on aina melko samanlaista. Niiden ratsastuksesta ja muusta hyvinvoinnista pidetään parasta mahdollista huolta. Isoin muutos on se, että Saksassa ratsastin intensiivisesti Holga Finkenin silmien alla ja valmennuksessa. Täällä Englannissa pääsin aluksi vähemmän valmentautumaan itse, mutta nyt asia on kunnossa."

Kerro lisää?

”Minua valmentaa täällä englantilainen Gareth Hughes. Näin hänen ratsastavan eräissä kansainvälisissä kilpailuissa ja ihailin hänen eleetöntä ja taidokasta ratsastustaan. Sitten rohkaisin mieleni ja soitin hänelle ja kysyin, kiinnostaisiko häntä valmentaa minua ja siitä se lähti. Muutaman kerran kuukaudessa pakkaan hevoset autoon ja ajan hänen luokseen muutamiksi päiviksi. Olen todella tyytyväinen; alkuun oli hieman vaikeaa, sillä hän muutti ratsastustani aika paljon, mutta nyt jo alkaa sujua ja tuloksia näkyä.”

Ratsastat nyt paljon nuoria hevosia, millaista se on?

”Olen aina nauttinut nuorten hevosten ratsuttamisesta. Niiden kanssa edistysaskeleet näkyvät niin paljon selkeämmin. Vanhemmalla hevosella iloitaan pienistä asioista (nyt vasen piruetti tuntuu helpommalta) ja nuoren kanssa se, että saa nostettua laukat siellä missä halutaan, tai saadaan käännettyä ympyrä. Joskus pysähdyn miettimään vanhempien hevosteni kanssa, että miten ollaan tähän tultu. Nuori hevonen, joka ei minulle tullessaan vielä ymmärtänyt ensimmäistäkään käskyä, tekee jo sujuvasti sarjavaihtoja ja piaffia."

Oma hevostilanne tällä hetkellä?

”Oikein hyvä. Tällä hetkellä minulla on kahdeksan hevosta, joista osa on omia hevosiani ja osa Katjan. Sopivassa määrin nuorista hevosista vanhempiin jo osaaviin hevosiin.”

 Miltä ura näyttää?

”Tällä hetkellä oikein jännittävältä. Vanhimmat hevoset alkavat Grand Prix-tasolla. Toivon, että pääsen kilpailemaan tulevalla kaudella kansainvälistä GP:tä." 

Tavoitteet?

”Vielä en ole koko kilpailukautta lyönyt lukkoon. Hevosten kanssa täytyy aina mennä hieman kisa kisalta ja katsoa, mitkä ovat sillä hetkellä sopivat tavoitteet. Useammat kansainväliset kilpailut ovat kuitenkin suunnitelmissa." 

Parasta juuri nyt?

”Parasta on aina arki hevosten kanssa. Työskentely niiden kanssa ja pienet edistymisen askeleet."

Mistä olet erityisen iloinen tänään?

Juuri tänään olen Suomessa ja tapaan valmennettavia sekä parhaita ystäviäni. Olen kiitollinen, siitä että minulla on ihania ystäviä, jotka ovat mukana iloissa ja suruissa. Olen myös todella innoissani muutaman viikon päässä olevista Ranskan GP-kisoista." 

Harmittaako joku?

”Aina on joku pieni asia, joka harmittaa hevosten kanssa. Joku saattaa ontua, toisella on syysflunssa. Yritän kuitenkin, etten anna sen liikaa vaikuttaa mielialaan. Kaiken kaikkiaan olen onnekas, että saan tehdä työkseni sitä mistä nautin."

Takaisin blogiin