CdG-ratsastaja Noora Manninen ja Glavia nousivat kansalliselle 120-tasolle

CdG-ratsastaja Noora Manninen ja Glavia nousivat kansalliselle 120-tasolle

Esteratsastaja Noora Manninen on ollut CdG-tiimin jäsen alusta alkaen. Ensin ponillaan Hamlet´s Merick, sitten hevosillaan Lenni ja Nöpö. Nyt hän ratsastaa vuosi sitten tulleella tammallaan Karkki. Viikonloppuna ratsukko ratsasti Ypäjällä neljännen ja viidennen 120 cm ratansa, joista molemmat puhtaasti ja sijoittuen. 
Karkki tuli sinulle tasan vuosi sitten. Miten on ensimmäinen yhteinen vuosi mennyt?
Ensimmäinen yhteinen vuosi on mennyt odotettua paremmin. Karkki tuntui alusta alkaen omaan käteen sopivalta, ja olemme saaneet luotua yhteisen sävelen työntekoon ja meillä on yhdessä aika kivaa. Karkki löytyi meille kotivalmentajani John Antellin avustuksella ja tuntuu, että valinta osui todella nappiin.
Mitä odotuksia oli Karkin suhteen ja miten ne ovat toteutuneet? En luonut yhteistyölle mitään suurempia odotuksia, halusin alusta lähtien edetä rauhassa ilman ”paineita”. Parasta Karkissa on sen yrittelijäisyys, halu taistella minun puolestani. Alkuun haasteita toi Karkin epätasaisuus ratsastaessa. Nyt en kiinnitä siihen enää mitään huomiota.
Mikä on hevosessa parasta ja mikä on ollut haastavaa?
Tyyppinä Karkki on sosiaalinen, vieraita ihmisiä kohdatessa hieman epäilevä. Muuten se on utelias, seurallinen ja aika nöyräkin. Ja todella yritteliäs!
Onko ensimmäisen vuoden aikana esiin noussut yllätyksiä? Yllätykset ovat olleet oikeastaan vain positiivisia. Saimme tosi nopeasti luotua yhteisen siteen välillemme ja luottamuksen molemmin puolin. Sen jälkeen on sujunut tasaisen mukavasti.
Mitkä / Ketkä ovat olleet teille vuoden aikana tärkeimmät avut?
Kuluneen vuoden aikana suurimman avun olen saanut kotivalmentajiltani John Antellilta ja kouluvalmentajaltani Maisa Torkkolalta, jotka tekivät kotona kanssani pitkään töitä, jotta löytäisin kadonneen itsevarmuuteni takaisin. Nyt alan pikkuhiljaa taas luottamaan sekä itseeni että hevoseeni ja se tuntuu tosi helpottavalta ja palkitsevalta.
Olette nyt nousseet jo ensimmäisen yhteisen kauden aikana 120-tasolle. Oliko tämä tavoitteena?
En asettanut meille varsinaisia tavoitteita oman epävarmuuteni vuoksi. Edellinen hevoseni oli aika vaikea ja epäonnistumiset sen kanssa olivat tehneet minusta hieman aran ja varovaisen. Olemme nyt nousseet 120 cm tasolle, tasolle, josta minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta. Nykyinen tilanne tuntuu tosi hyvälle. Edetään sen mukaan, mikä tuntuu hyvältä. Tämän kaiken mahdollisti loistava tukiverkostoni.
Tulevaisuuden tavoitteet?
Tavoitteet tulevaisuudelle on pitää sekä ratsu että ratsastaja terveenä sekä startata ensi kaudella loppukesästä 130 cm luokissa. Samalla haaveilen myös joistakin ulkomaanreissusta, nähtäväksi jää, onko niitä mahdollista nykyisessä tilanteessa toteuttaa. Olen todella kiitollinen kaikista meidän tiimin jäsenistämme, jotka ovat osaltaan mahdollistaneet tämän kaiken.
Takaisin blogiin