CdG-ratsastaja Noora Mannisen kuulumiset - Chia de Gracia FI

CdG-ratsastaja Noora Mannisen kuulumiset

CdG-ratsastaja Noora Manninen on 16-vuotias esteratsastaja Sipoosta. Nooran ykköshevonen on juuri 9-vuotiaaksi kääntynyt Flox-tamma, joka omistaa suuren sydämen ja paljon temperamenttisuutta. Nooralla on myös hänen vanha kisaponinsa Merick, joka viettää jo mukavia eläkepäiviä.

Nooran ratsastusura alkoi kun hänen hevosistaan pitävä äitinsä vei hänet kolmivuotiaana talutusratsastukseen. Sille tiellä jäätiin!

”Tavallisesti treenaan 2-3 kertaa viikossa valmentajan kanssa; kilpailuista riippuen hyppäämme yleensä kerran viikossa. Erilaisia puomi- ja kavalettitehtäviä teen muutaman kerran viikossa. Pyrin pitämään yhden päivän vapaata tai käymällä maastossa”, Noora kertoo. 

Viime vuoden lopulla Noora oli pari kuukautta Belgiassa Nina Fagerstömin luona. ”Päädyin tänne, kun mietimme sopivaa paikkaa treenaamiseen ulkomailta ja tämä oli meille todella hyvä mahdollisuus kehittyä kaikinpuolin. Aluksi tuntui hieman haastavalta, mutta siellä vietetty aika oli tosi hyödyllinen. Nina keskittyy paljon ratsastajan istuntaan, rentouteen ja apujen vaikutukseen. Hevosen takapää tulee olla kunnolla alla, ja silloin hyppypaikat löytyvät helpommin ja hypyt ovat parempia, kun kumpikaan ei lennä nenilleen”, Noora kertaa.

Noora huomasi, että kotona ja Belgiassa on eroja siinä, miten asiat hoituvat. ”Suomessa laji on paljon pienempi – Belgiassa löytyy enemmän isoja ja hienoja kisapaikkoja, kilpailuissa ei välitetä kuka on milloinkin radalla, ja ei haittaa vaikka olisitkin myöhässä. Kotona käyn ratsastamassa ja muuten Nöpö saa olla koko päivän pihalla. Täällä on harvassa paikassa edes mahdollisuutta saada hevosta laitumelle”, Noora muistelee. 

Nooran tavoitteena kaudella 2019 on päästä kisaamaan junioriluokkia. Tavoitteena on myös päästä jälleen ulkomaille treenaamaan.

Nooran mielestä parasta heppailussa on huomata oma kehitys ja kaikkien vastoinkäymisten jälkeen vihdoin onnistua. Huomata, kuinka tehty työ alkaa tuottamaan tulosta.

”Parhaita menestyksiäni on varmasti 2016 Norjan poniluokan finaalin luokkavoitto. 2017 Baltic Cup Tanskan osakilpailun kuudes sekä toinen sija. 2015 Pikkuponi Gp Hangon luokkavoitto. Vielä ei olla ehditty Nöpön kanssa loistamaan, mutta senkin aika koittaa vielä!”. Tällä hetkellä ratsukko treenaa normaalisti ja tähtää kohti kevään ja kesän kisoja. Onnea matkaan Noora ja Nöpö!

Takaisin blogiin