CdG-tuotteet valloittavat Luxemburgia

CdG-tuotteet valloittavat Luxemburgia

Luxemburgin hevosmäärä yhtä asukasta kohti on yksi maailman suurimpia. Maailmalla maa tunnetaan vauraudestaan ja korkeasti varusteltuja, laadukkaita viiden tähden hevostalleja onkin lähes joka kylässä ja kaupungissa. TM-Equestrianin Tuuli Merisuo edustaa paikan päällä suomalaista Chia de Graciaa, jonka tuotteet ovatkin saaneet paikallisilta todella innostuneen vastaanoton.

”Luxemburgissa ei juurikaan ole ratsastuskouluja, vaan toiminta keskittyy laadukkaisiin yksityistalleihin, joita onkin valtava määrä. Hevoset tulevat lähinnä naapurimaista Saksasta, Belgiasta ja Hollannista. Hevosia on Luxemburgissa paljon ja niitä näkeekin lähes joka pihalla ja laitumella”, kuvailee Tuuli Merisuo paikallista hevoskulttuuria.

”Meillä on paljon myös kansainvälisiä asiakkaita, sillä Luxemburgissa on eniten Euroopassa ulkomailta muuttaneita asukkaita. Hevosmaana Luxembourg on erittäin monipuolinen ja kaikille löytyy jotain, oli kyse sitten hevospoolosta, valjakkoajosta, vaelluksista mahtavissa maisemissa ja kauniissa luonnossa tai kansainvälisen tason valmentautumisesta ja kilpailuista”, Tuuli jatkaa.

CdG-tuotteet Luxemburgissa jo reilun vuoden ajan

Tuuli on edustanut CdG:tä Luxemburgissa reilun vuoden ajan. Hänellä on vahva oma hevostausta, hevoset ovat aina olleet osa elämää ja tänä päivänä kasvatustyö ja nuorten hevosten kanssa työskentely ovat iso osa jokapäiväistä ohjelmaa. Tuuli on myös aina ollut kiinnostunut yrttien vaikutuksista, ja hän onkin opiskellut fytoterapiaa vuosien varrella muiden hevoshommien yhteydessä. Tuulin mies on tunnettu ja arvostettu ortopedinen kengitysseppä Mathieu Piret-Gérard. Pariskunta tekee paljon yhteistyötä ja jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan myös ammatillisesti.

”Olin jo vuosia etsinyt omille hevosilleni laadukkaita luonnollisia tuotteita, ja vaikka Belgia, Saksa ja Luxembourg ovat yksiä maailman tunnetuimpia hevosmaita, täältä ei tahtonut löytyä tarpeeksi mielenkiintoista valikoimaa. Samaan aikaan olin itse miettinyt omaa työuraani uusiksi ja siitä se ajatus lähti perustamaan omaa toimintaa. Chia de Gracia oli minulle jo entuudestaan tuttu, joten se oli myös luonnollinen ja luotettava valinta minulle. Halusin myös perustaa kokonaan uudenlaisen konseptin, jota markkinoilla ei vielä ollut. Aloitan kaikkien uusien asiakkaiden kanssa tapaamisella, jolloin käyn läpi hevosen historian, sen hetkisen tilanteen ja asiakkaan omat toiveet. Tämä antaa hyvän kuvan siitä, mikä on kyseisen hevosen tarve ja millainen hoito-ohjelma hevoselle tulisi suunnitella.”

Laatutietoiset Luxemburgilaiset ovat hyvin kiinnostuneita luonnonmukaisesta ravinnosta ja lääkinnästä ja myös eläinlääkärit ovat usein aiheesta hyvin valveutuneita.

”Alusta alkaen olen tehnyt yhteistyötä Luxembourgilaisen hevosklinikan kanssa, joka toimii nykyään myös meidän jälleenmyyjämme CdG-tuotteille", Tuuli kertoo.

Uusi tuote on otettu markkinoilla vastaan odotuksia paljon paremmin. Erityisen paljon asiakkailta on tullut kiitosta tuotteiden toimivuudesta ja tehokkuudesta, sekä TM-Equestrianin asiakaslähtöisestä palvelu- ja neuvontakonseptista.

Luxemburgilaisten CdG-suosikit

Boswellia Serrata ja chia ovat alusta asti olleet suurimpia suosikkeja. Boswellia on Luxemburgissa hyvin tunnettu, mutta sitä ei juurikaan ole ollut saatavilla hevosille. Check My Hooves on jo monen asiakkaan ykköstuote, koska se on auttanut niin monia hevosia huonossa kavioiden kasvussa ja kavioaineksen laadun parantamisessa. Se on päässyt myös kengittäjien suosioon, sillä se auttaa heitä pääsemään parempaan kengitystulokseen.

Deep Breath on myös jatkuvasti kärjessä, koska se on niin monipuolinen tuote erilaisiin hengitystieongelmiin ja toimii erityisen hyvin astmaatikkohevosille. Hevosklinikka Horsevetin suosikkituotteita ovat Cush Control ja Deep Breath, jotka ovatkin korvanneet onnistuneesti moneen potilaan kohdalla synteettiset lääkkeet”, Tuuli kertoo.

Entäpä sitten omat parhaat onnistumiset?

”Yksi parhaista palautteista on tullut ehdottomasti asiakkaalta, jonka hevonen alkoi ontumaan takajalkaa, joka klinikkatarkastuksen jälkeen osoittautui erittäin kuluneeksi kinnervaivaksi. Hevonen aloitti CdG Collagen+ hoidon sekä muutaman muun CdG-tuotteen yhdistelmän ja kahdeksan kuukautta sen jälkeen nivelrustossa oli tutkimuksen mukaan tapahtunut huimaa kehitystä ja jälleenrakennusta ja hevonen pystyi palaamaan taas töihin. Tässä työssä tällaiset onnistumiset ovat niitä kaikkein parhaimpia ja palkitsevimpia”, Tuuli hymyilee.

TM-Equstrianilla on kaksi kovatasoista edustusratsastajaa, GP-tason esteratsastaja Christian Weier sekä tanskalaislähtöinen GP-kouluratsastaja Fie Skarsoe, jolla tähtäimessä ovat Pariisin olympialaiset. Molemmat käyttävät hevosilleen CdG-tuotteita.

Takaisin blogiin