Emmi ja St´ Ophir luottavat luonnolliseen - Chia de Gracia FI

Emmi ja St´ Ophir luottavat luonnolliseen

Emmi Salminen on 18-vuotias kouluratsastaja Helsingistä. Emmi kilpailee tällä kaudella uuden hevosensa, 10-vuotiaan ST' Ophirin "Ofin" kanssa Nuorten ikäkausiluokkia eli Vaativa A:ta. Ratsukon tavoitteena on tänä vuonna päästä osallistumaan Nuorten Suomenmestaruuksiin ja seuraavina vuosina jatkaa tulosten parantamista. Pidemmän aikavälin tavoitteena on katsoa mihin saakka ratsukon yhteistyö riittää sekä tietenkin pitää hevonen terveenä ja hyvinvoivana.

Emmin ja Ofin yhteistyö on vasta alussa, sillä Ofi saapui Emmille 2017 joulukuussa. Tähän mennessä kaikki on mennyt hienosti.

”Hevonen asuu Sipoossa rauhallisella tallilla, missä on myös mahtavat treenimahdollisuudet. Pääasiassa menemme koulua, mutta silti viikoittain käymme maastossa ja vähän hypätäänkin”, Emmi kertoo. ”Tavoitteena olisi käydä myös muutamat pikkuestekisat molempien mielenvirkistykseksi.”

Ofi on todellinen herrasmies, mutta silti silmäkulmasta löytyy myös hieman ponimaista pilkettä. Se on herkkä hevonen, jolla on omat juttunsa.

”Kuitenkin se on täydellinen  mulle juuri noin, omana itsenään.”

 Emmi haluaa pitää Ofin ruokavalion mahdollisimman luonnollisena, mutta niin, että hevonen varmasti saa kaikki tarvittavat ravinteet. Ofin on hieman nirso ja se osaa erittäin selvästi näyttää, jos jokin ei maistu.

”Chia de Gracian tuotteet ovat sopineet meille todella hyvin ja ovat juuri sellaisia, mitä itse suosin. Laadukkaat tuotteet, käytännölliset pakkaukset sekä suomalaisen yrityksen suosiminen ovat minulle tärkeä asia.”

Ofilla on aikaisemmin ollut hieman vatsaongelmia, ja se reagoi helposti muutoksiin juuri vatsallaan. Heti Emmille tullessaan hevosen ruokavalio muokattiin mahdollisimman vatsaystävälliseksi. Se syö ennaltaehkäisevästi erilaisia luonnollisia rohtoja, jotka varmistavat sen vatsan ja suoliston terveyden, karvan, ihon ja kavioiden hyvinvoinnin sekä nivelten ja luuston toimivuuden.

Tällä hetkellä Ofin ruokavalioon kuuluu Chia de Gracian Protect That Tummy, luonnollinen E-vitamiini CdG-E, piimaa sekä chiasiemenet.  E-vitamiini on tärkeä vitamiini kaikille hevosille, mutta erityisesti kisahevosille, sillä se toimii elimistössä antioksidanttina. E-vitamiinia tarvitaan mm. lihaksiston ja hermoston normaalin toiminnan ylläpitämiseen sekä immuunipuolustuksen tukemiseen. 

”Protect That Tummyn aloittamisen jälkeen Ofin vatsa on pysynyt terveenä ja se on ollut hyvä niin kisamatkoilla kuin kotonakin."

Lisäksi pakkaskeleillä saa lämpimään veteen sekoitettuna CdG Mash The Ponya, mikä on saanut jopa nirson Ofin juomaan litratolkulla!

Takaisin blogiin