Hanna ja Cassu & Stress Away - Chia de Gracia FI

Hanna ja Cassu & Stress Away

Hanna Helasmeren ja hänen hevosensa Cassun yhteiselo alkoi hieman yllättäen. Hanna oli juuri myynyt hevosensa ja poninsa pois joulukuussa 2016 ja tarkoituksena oli pitää hieman taukoa hevosista. Se ei kuitenkaan ollut niin helppoa kuin Hanna oli ajatellut, ja  niinpä Hanna alkoi miettiä uutta hevosta. Anna Rämön tallilla sattuikin olemaan myytävänä hevonen, jota Hanna lähti kokeilemaan. Se ei ollut rakkautta ensi silmäyksellä, vaan enemmänkin keskiverto ok. Hevonen oli lisäksi tamma, ja Hannalla oli aina ollut mielipide, etteivät tammat sovi hänelle. Hevonen sai kuitenkin toisen mahdollisuuden ja silloin se iski. Kaupat tehtiin tammikuussa 2017 ja Cassu lähti kohti uutta kotia.

Alkuun treenit sujuivat hyvin, eikä esiin tullut minkäänlaisia ongelmia, vaikka toki hevonen jännitti uutta kotia ja uusia ihmisiä. Samana keväänä Hanna lähti ystävänsä hevosen kanssa treenimatkalle ja kotimatkalla toinen hevonen oli potkaissut Cassua trailerin väliseinän läpi. Cassulla todettiin jännevamma ja siitä alkoi pitkä kuntoutusjakso. Cassu sai paranemisen tueksi CdG:n MSM-jauhetta, jota eläinlääkäri suositteli yhtenä asiana hevosen kuntoon saamiseksi. Samana keväänä Hanna sai työtarjouksen Belgiasta, ja oli poissa Suomesta kolme kuukautta. Tänä aikana luotettavat ihmiset kuntouttivat hevosta kotona.  Takaisin tullessa Cassun jalka oli jo parempi, mutta Hanna huomasi hevosen olevan stressaantunut, vaikka se olikin kotiutunut tallille hyvin. Hanna aloitti Cassulle CdG:n Stress Away-tuotteen ja pelastus löytyi!

”En olisi ikinä voinut uskoa, että jokin ruoka voi vaikuttaa hevoseen niin paljon. Stress Awayn ansiosta hevosella pystyi ratsastamaan rauhassa ja karsinakäyttäytyminenkin parantui.”

Viime syksynä Hanna oli pakahtua onnesta, kun Cassu onnistui tekemään yhden ympyrän aikana kaksi siistiä ja rauhallista laukka-ravi-siirtymistä ilman minkäänlaista ongelmaa. Ennen Belgiaan lähtöä oli taidonnäyte saada hevonen raviin koko kentän aikana.

”Ennen ajattelin, että hevonen selviää, kun se saa heinää, kauraa ja kivennäisiä. Edellisillä hevosillani se toimikin ihan hyvin, mutta nyt uuden hevosen myötä olen viisastunut ja ymmärtänyt, että se tarvitsee muutakin, jotta mieli ja kroppa pysyy terveenä.”

Nyt Cassu on terve, kuntoa kohotetaan huolella ja hartaasti, jotta ratsukko pääsisi vihdoin aloittamaan yhteisen kilpailu-uransa. Tavoitteena on saada yhteistyö toimimaan ja tehdä siistejä, tasaisia ratoja 120 cm tasolla. Valmentajat ovat kehuneet hevosen kehitystä, ja ratsukon tekemään työtä. Kaikessa tekemisessä mennään kuitenkin tarkasti hevosen ehdoilla.

”Cassu on tätä nykyä todella rento, ruunamainen tamma, jolla ei enää ole kiukkupäiviä, ja jolla voi käydä maastossa vaikkapa ilman satulaa riimulla, ilman että tarvitsee pelätä mitään. On mahtava tunne, kun mietit hevostasi ja hymy tulee huulille saman tien. Cassu on aivan ihana tamma.”

Takaisin blogiin