Mitä kuuluu, Anna-Julia Kontio?

Mitä kuuluu, Anna-Julia Kontio?

Juuli vastaa Bondhaidenin kisapaikalta:

”Kisakausi on Koronan jälkeen nyt lähtenyt täällä aika vauhdilla käyntiin ja kisoja on paljon. Meillä on juuri nyt tiivis kolmen viikon kisaputki päällä. Kisat ovat menneet kivasti, Cynthia mm. voitti viime viikonloppuna 135-luokan ja Juan sijoittui 140-luokassa. Edellisistä kisoista Lieristä saimme yhteensä 6 sijoitusta. Hevoset tuntuvat hyviltä ja näyttää siltä, että kisat saavat toistaiseksi myös jatkua.”

Mikä on salaisuutesi hevosten hyvinvointiin, millaisia asioita arvostat?

”Hevosten kokonaisvaltainen hyvinvointi on kirjaimellisesti kokonaisvaltaista, yksikään osa-alue ei saa repsahtaa. Tärkeimpiin kuuluu riittävä ja riittävän vaihteleva sekä hevoskohtaisesti oikeanlainen liikunta. Liikunnassa painotan monipuolisuutta, riittävän kovan ja palauttavan treenin tasapaino on tärkeää. Hevosten kanssa on pakko oppia tuntemaan yksilöiden erot ja suunnitelmaa täytyy olla valmis myös tarvittaessa muuttamaan. Oleellista hyvinvointiin tietenkin myös laadukas perusruoka ja hevosille yksilöinä sopivat täydennysrehut.

Millaisia asioita arvostat ruokinnassa?

”Ruokinnassa arvostan laadukkaita rehuja, joiden valikoimasta löytyy sopivat tuotteet eri tyyppisille hevosille. Koostan hevosten ruokavalion niin, että tutustun ensin rauhassa uuteen hevoseen ja pikkuhiljaa mukautan ruokinnan sen temperamentin sekä ulkoisen olemuksen vaatimukset huomioiden. Ensin lähdetään ihan perusasioista, jotta myöhemmin voidaan täsmällisesti lisäillä tarvittavia täydennysrehuja hevosen yksilöllisen tarpeen mukaan.”

Mitä asioita otat huomioon rehujen tai täydennysrehujen valinnassa? Millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä?

”Tähän on pakko vastata, että Chia de Gracian tuotteet ovat hyvin tärkeässä roolissa hevosteni ruokinnassa. Arvostan niiden luonnonmukaisuutta ja mahdollisuutta löytää täsmätuotteita erilaisiin tarpeisiin. Tuotteiden puhtaus ja tieto siitä, mitä ne sisältävät, ovat tärkeitä asioita, kun pystyy tietämään tarkalleen mitä antaa hevoselle - eikä tuotteissa ole mitään ns. ylimääräistä tai turhaa täydentämässä pakkausta.”

Mitenkäs muut hoitotoimenpiteet, kuten tutut ja paljon käytetyt kylmäämiset, pintelöinnit ja niin edelleen?

”Hevostemme jalkoja kylmätään jäillä erityisesti rankemman treenin tai kisasuorituksen jälkeen, käytössä on myös savi sekä lampaanvillapatjat. Nämä ovat hyviksi havaittuna keinoja nopeuttaa palautumista ja vähentää vammoja.”

Onko sinulla omia rituaaleja kisoihin tai omaan hyvinvointiin?

”Kaikkeen päivittäiseen tekemiseen sekä kotona että kisoissa kuuluu paljon rituaaleja. Omia henkilökohtaisia rituaaleja kisoissa on mm. hyvä keskittyminen sekä huolellinen hevosen alku- ja loppuveryttely.” 

Korona-kevät muutti monen suunnitelmia ja tavoitteita tälle kaudelle. Onko sinulla kuluvalle kaudelle jotain odotuksia tai toiveita?

”Tämän kauden tavoitteet olivat tulevassa World Cup-kaudessa, joka tosin näyttää tällä hetkellä hyvin epävarmalta kun useimmat hallikisat on jo peruttu. Joten pitkäntähtäimentavoitteena on nyt kehittää hevosia edelleen ylöspäin niin, että ne ovat valmiita nousemaan sille tasolle, kun sen aika koittaa. 

Minne suuntaatte seuraavaksi?

Tällä viikolla suuntaan Bornivalin 2* kisoihin hevosilla Cynthia Z, Callas sekä Goldencoast Diamant.

 

Takaisin blogiin