Tuotesuositus: CDG:Carrot Hevosen kuljetus- ja kilpailujännitys

Tuotesuositus: CDG:Carrot Hevosen kuljetus- ja kilpailujännitys

Oletko miettinyt pääsi puhki ja kokeillut kaikkia mahdollisia keinoja, ettei hevosesi stressaisi kuljetusta ja kilpailutilanteita? Tähän voin sanoa, että kyllä! Kyseessä on luonteikas lämminveritamma, joka on erittäin tarkka rutiineistaan.

Muutaman vuoden ajan raveihin tai hiittireissuille lähteminen ja kuljetusmatkat ovat olleet haasteellisia, ne on pitänyt suunnitella ja toteuttaa vaihe vaiheelta kellon tarkasti. Ihan vaan siksi, että hevonen ottaa kilpailut niin tosissaan ja energiaa kuluu suurimmaksi osaksi matkalla jännittämiseen, ja se on ollut kilpailusuorituksesta pois. Hevosta on tutkittu useamman eläinlääkärin toimesta, mutta syyksi olemme saaneet kilpailujännityksen, joka mahdollisesti tasoittuu ajan myötä tai sitten ei ikinä.

Näiden vuosien aikana olemme kokeilleet kaikkea mahdollista mitä vaan on tullut mieleen. Esimerkiksi matkustamista toisen hevosen kanssa, ilman kaveria, heinää, liikutettu ennen kuljetusta, stressiherkille tarkoitettuja tuubipastoja, erilaisia päähuppuja, eripaksuisia loimia ja niin edelleen. Jopa hevosautokin vaihdettiin, jos siitä olisi ollut apua. Mutta ei, ei ollut.
Kunnes näin Chia de Gracian IG-storyssa julkaisun kuljetusta jännittävälle hevoselle käytetystä porkkananmakuisesta CDG-nuolukivestä. Laitoin kiven heti tilaukseen.  

En meinannut uskoa silmiäni, kun hain hevosen talliin odottamaan raveihin lähtöä. Olin laittanut kiven karsinaan ja testasin, olisiko hevonen muiden perään (yleensä kaveri tallissa seurana). Hevonen huomasi kiven ja ei edes huomannut muiden kavereiden poissaoloa. Kivi näytti olevan superherkullista ja edes valmistellessa hevosta kuljetukseen se ei jännittänyt vaan, seisoi rauhallisesti paikoillaan, stressaamatta.

Ravipaikalle päästyämme, olimme häkeltyneitä, kun hevonen oli kuljetuksen jälkeen aivan kuiva. Ei merkkiäkään kuljetuksesta tai jännityksestä. Seurasimme matkan aikana kameroista, että hevonen keskittyi koko matkan kiveen. Kotimatkalle lähdettyämme sama kiven nuoleminen jatkui.

Tämä oli meille kuin voitto ja suuri helpotus jatkoa ajatellen.

Halusin tämän palautteen jakaa, koska tiedän monen hevosen ja omistajan kärsivän samasta ongelmasta ja tuskailevan saman asian kanssa. Kiitos tämän ”ihmekiven” voimme tulevaisuudessa, miettiä pidempiä kilpailumatkoja.  

-Essi Luoma-

Takaisin blogiin