Zara-tamma sai apua Chia de Gracian My Happy Mare-tuotteesta

Zara-tamma sai apua Chia de Gracian My Happy Mare-tuotteesta

Paraisilta kotoisin oleva Olivia Abrahamsson harrastaa esteratsastusta yhdessä Holsteiner-tammansa Zaran kanssa. Ratsukolla on yhteistä taivalta takana noin vuoden verran. Ennen Olivialle tuloaan Zara on hypännyt Saksassa 140 cm ratoja.

Zara on luonteeltaan hieman epäluuloinen, mutta kiltti, kun oppii luottamaan ihmiseen. Toisaalta Zara on myös herkkä uusille asioille ja sitä kautta aika stressiherkkä. Esimerkiksi uudet esteet saattavat olla hevoselle kauhistus. Ratsastajalta siis vaaditaan tarkkuutta ja määrätietoisuutta.

Korona-pandemian vuoksi ratsukko on päässyt yhdessä vai muutamiin kilpailuihin, ja siksi treenaamiseen onkin voitu panostaa täysillä. Kotona ratsukkoa treenaa Taikku Lehtonen. Tänä vuonna ratsukko haikailee jo useampiin kilpailuihin testaamaan treeneissä saatuja oppeja.

Herkkä tamma

”Zara on todella rehellinen ja yritteliäs hevonen, joka kuumuu helposti esteillä. Muita hevosia kohtaan Zara on aika kiukkuinen, ei päästä niitä lähelle, ja kiima-aikoina varsinainen känkkäränkkä kaikille”, Olivia kertoo hevosestaan.

Zaralla on aika ajoin päiviä, joilloin ei voilla huomaamatta, että hän on tamma isolla T:llä. Kiima-aikoina Zara näkee kummituksia, kaikki on vähän jännittävää, eikä mikä oikein suju. Muutamien päivien päästä hevonen on taas kun itse enkeli.

”Kiiman huomaa siitä, että hevonen on todella herkkä kaikelle ja ylipäätään huonolla tuulella. Näinä päivinä Zara saa toisiaan olla ihan vapaalla, toisinaan mennään kevyelle metsäkävelyille, joista hän tykkää kovasti”, Olivia kertoo.

Näiden oireiden vuoksi Olivia päätti testata hevoselleen Chia de Gracian My Happy Mare-tuotetta.

”Huomasin muutoksia Zaran käyttäytymisessä yllättävän nopeasti. Hevonen ei ollut lainkaan yhtä kiukkuinen satuloidessa tai loimituksessa ja muutenkin se oli paljon pirteämmän oloinen, ihan kuin jokin olisi helpottanut hänen vaivojaan. Uskon, että kiimat aiheuttavat Zaralle kipuja ja huonoa oloa. Ratkaisun löytyminen on todella helpottavaa myös minulle, sillä vihdoin on löytynyt tuote, joka auttaa tukemaan hevosen hyvinvointia ja parantamaan se oloa”, Olivia kertoo.

”Treeneissä 100-115 radat sujuvat nykyään oikein kivasti. Toivon, että oppisin vielä paremmin auttamaan Zaraa rentoutumaan kun se jännittyy. Ehkä siihen voisimme kokeilla CdG:n Stress Away-tuotetta”, Olivia hymyilee.

         

Takaisin blogiin