Chia tasapainottaa ruuansulatusta ja vatsan terveyttä - Chia de Gracia FI

Chia tasapainottaa hevosen ruuansulatusta ja vatsan terveyttä

Chia on hevosen vatsan ystävä

Chia-siemenet tasapainottavat hevosen ruuansulatusta sekä edistää vatsan ja suoliston terveyttä. Chian siemenillä voi halutessaan korvata pellavansiemenet, sillä chialla on samoja suolta helliviä ominaisuuksia, mutta huomattavasti pellavaa korkeammat ravintoarvot. Chia-siemenet sisältävät muita siemeniä enemmän omega-3-rasvoja ja E-vitamiinia. Chiassa on runsaasti myös valkuaista ja antioksidantteja sekä reilusti proteiinia.  Chia on helppokäyttöinen - sitä ei ole välttämätöntä turvottaa tai murskata, vaan siemenet voi syöttää sellaisenaan tai muun ruuan sekaan sekoitettuna.   

Chia-siemenet ovat erinomainen kuidun lähde, ja niissä on sekä liukenevaa että liukenematonta kuitua. Jo yhdessä ruokalusikallisessa chiaa on vatsan hyvinvointia edistäviä kuituja noin kuusi grammaa. Chia-siemenet imevät itseensä moninkertaisen määrän nestettä, ja siemenistä muodostuva lima jättää suoliston pintaan suojaavan kalvon, joka hidastaa sokereiden prosessointia ja imeytymistä suolistossa. Chia edistää hevosen aineenvaihduntaa, ja sopii  hyvin kaviokuumeherkille sekä metabolisesta oireyhtymästä kärsiville hevosille. Suojakalvon muodostaminen suolistoon auttaa vähentämään vatsahaavan riskiä sekä nopeuttaa vatsahaavaumien parantumista.  Chiasta muodostuva geeli puhdistaa suolta ja toimii apuna myös hiekan poistossa, sillä suuri kuitupitoisuus aktivoi suolen toimintaa. Siemenet soveltuvat hyvin myös ajoittaisesta ripulista kärsiville hevosille. Chia saa aikaan kylläisyyden tunteen, joten se sopii hyvin painonhallinnan tueksi.   

Ulosteen koostumus kertoo paljon hevosen ruuansulatuselimistön terveydestä: jos ulosteen koostumus ei ole hyvä, ravinto ei todennäköisesti ole imeytynyt kunnolla, ja suolistossa saattaa piillä ongelmia. Chia auttaa siis ns. täydellisen lantakasan muodostumiseen.

Takaisin blogiin