Chian magnesium rauhoittaa stressiherkkää hevosta - Chia de Gracia FI

Chian magnesium rauhoittaa stressiherkkää hevosta

Kivennäis- ja hivenaineet ovat ryhmä aineita, joita tarvitaan elimistön kemialliseen toimintaan sekä eri elinten toiminnassa. Yksi näistä oleellisen tärkeistä ainesosista on magnesium, jota Chia-siemenet sisältävät runsaasti; sadassa grammassa chiaa on noin 300- 400 mg magnesiumia.

Hevonen tarvitsee magnesiumia joka päivä, sillä magnesium on tärkeä lihasten toiminnalle - se auttaa lihaksistoa palautumaan rasituksesta. Jos hevonen kärsii magnesiumin puutteesta, lihaksisto ei kykene harjoituksen jälkeen rentoutumaan ja tämä saattaa aiheuttaa mm. kramppeja. Magnesium optimoi lihasten happotasapainoa, joten se vaikuttaa hevosen suorituskykyyn. Magnesium lieventää myös stressiä ja jännittyneisyyttä, joten siitä voi olla apua stressiherkille ja keskittymiskyvyn puutteesta kärsiville hevosille.

Elimistö käyttää magnesiumia valkuaisaineiden vaihdannassa, hermosolujen toiminnoissa sekä luuston rakennuksessa.  Magnesiumin tarpeeseen vaikuttavat muun muassa hevosen ikä, fyysisen rasituksen määrä, tiineys ja ravinnon laatu. Nuori hevonen tarvitsee magnesiumia aikuista enemmän sen luuston kehittyessä jopa kolmevuotiaaksi saakka. Hevosen tiineyden viimeisten kuukausien aikana sikiön magnesiumin tarve kasvaa.
Takaisin blogiin