Mitä hevosen huono karva kertoo? - Chia de Gracia FI

Mitä hevosen huono karva kertoo?

Huono karva peilaa usein hevosen terveydentilaa

Hevosen eloton ja kiilloton karva on usein merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Huono karvanlaatu on useimmiten merkki heikentyneestä yleiskunnosta. Tähän voi olla monia syitä, mutta yleisimpiä taustatekijöitä ovat mm. madot, huonolaatuinen tai sopimaton/riittämätön ravinto, taustalla oleva tai puhkeamassa oleva sairaus, aineenvaihduntaongelma, ruuansulatuksen häiriö, stressi tai muu normaalista poikkeava tila yhdistteynä riittämättömään ravintoon.

Huono karva on omistajlle/hoitajalle hälytysmerkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Huonon karvan laadun syy tulisi etsiä, jotta tilannetta päästää korjaamaan.

Mikäli sairauksien mahdollisuudet voidaan poissulkea, on seuraava askel tarkistaa hevosen ruokinta ja ravitsemus. Jos nämäkin ovat kunnossa, on syynä usein aineenvaihdunnallinen ongelma, jota voidaan hoitaa aineenvaihduntaa kiihdyttävillä kasveilla kuten voikukka, siankärsämö, koivu, persilja, nokkonen, inkivääri, maarianohdakkeen siemen. 

Toipilaiden hevosten tai aliravitsemuksesta kärsivien hevosten hoitoon sopivat kasvit, jotka parantavat ruuansulatusta ja sisältävät runsaasti vitamiineja, kivennäisiä ja hivenaineita. Hyviä tuotteita ovat mm. nokkonen, ruusunmarja, pihjalanmarja, tyrni, valkosipuli, siankärsämö, voikukka.

Takaisin blogiin