Tiesitkö tämän maitohappobakteereista? - Chia de Gracia FI

Tiesitkö tämän maitohappobakteereista?

Maitohappobakteerit tasaavat hevosen vatsan toimintaa

Maitohappobakteerit ovat probiootteja, jotka edesauttavat vatsan ja suoliston hyvinvointia ja vahvistavat kehon omaa vastustuskykyä. Probiootit muodostavat suojan ulkoa tulleita haitallisia bakteereja vastaan vatsan ja suoliston limakalvoilla. 

Ruuansulatuskanava on haastava paikka bakteereille. Hevosen suolistossa asuu kilokaupalla bakteereja ja suuri määrä erilaisia bakteerikantoja. Hyvinvoivassa suolistossa hyvät, neutraalit ja haitalliset bakteerit ovat tasapainossa ja suolen toiminta kunnossa. Mutta jos bakteeritasapaino muuttuu esimerkiksi lääkekuurin, rehu- tai heinäerän muuttumisen tai tallin vaihdon yhteydessä vuoksi, saattaa hevosen vatsa reagoida tähän muutokseen. Maitohappobakteerit eli probiootit ovat hyvä apua vatsan tasapainon ylläpitoon ja palauttamiseen. Hyvät probioottivalmisteet ovat usein useamman bakteerikannan sekoituksia ja riittävinä annoksina ne edistävät terveyttä.

Suoliston bakteerit osallistuvat ravinnon pilkkomiseen ja imeytymiseen sekä muihin aineenvaihdunnan reaktioihin. Tutkimustulosten mukaan suoliston bakteerikannalla on merkitystä elimistön moneen asiaan; vatsan hyvinvojntiin, ruuansulatukseen, vastustyskykyyn, ravinteiden imeytymiseen, iholle ja jopa painoon!

Tietyillä probiooteilla, kuten Lactobacilluksella on osoitettu olevan tasapainottavaa vaikutusta silloin, kun esimerkiksi lääkekuuri tuhoaa taudinaiheuttajien lisäksi myös suoliston omaa, sinne kuuluvaa bakteerikantaa. Maitohappobakteerit saattavat estää tällaisesta johtuvaa ripulia tai ainakin lyhentää sen kestoa. Hevoset, jotka kärsivät ärtyvän suolen vaivoista, saattavat saada apua maitohappobakteereista.

Probioottien käytöllä voidaan parantaa ruuansulatuskanavan toimintaa ja vatsan ja suoliston terveyttä. Terve bakteerikanta muokkaa ravintoa, ruokkii suoliston soluja ja ylläpitää normaalia immuunivastetta. Terve suoliston bakteerikanta sisältää yleensä vain vähän taudinaiheuttajia ja runsaasti hyviä bakteereita. Elimistön terveyteen liittyy se, millaista ravintoa se saa ja sitä kautta myös se, millaista ravintoa suoliston bakteerit saavat. Bakteeriston ja ravinnon välinen tasapaino onkin terveyden kannalta olennainen kysymys.

CdG-tuotteista maitohappobakteereja sisältää Gastro Control.

Takaisin blogiin