Chian siemenet sopivat erinomaisesti myös koiralle - Chia de Gracia FI

Chian siemenet sopivat erinomaisesti myös koiralle

Moni koira kärsii omega-rasvahappojen puutteesta. Chia-siemenet sisältävät runsaasti tärkeitä omega-rasvahappoja, jotka auttavat tekemään ihosta ja karvapeitteestä terveemmän, kiiltävämmän ja öljyisemmän. Chian avulla koiran turkki kasvaa vahvempana ja nopeammin. Chian rasvahapot öljyävät koiran ihoa, vähentävät kutinaa ja lisäävät ihon vastustuskykyä.

Chiasta voi olla apua ihotulehduksiin sekä korvien ja tassujen punoitukseen tai arkuuteen. Chia-siemenet edistävät koiran ruuansulatusta sekä suoliston terveyttä muodostamalla suolistoon limaa ja luomalla suoliston pintaan suojaavan kalvon. Tämä auttaa koiraa toipumaan ärtyneestä suolesta, vatsavaivoista tai ripulista sekä tukee elimistön neste- ja elektrolyyttitasapainon säilyttämistä.

Runsaasti omega-3-ja -6-rasvahappoja, antioksidantteja ja aminohappoja sisältävillä chia-siemenillä on tulehduksia ja allergioita vähentävä ominaisuus. Lisäksi se nopeuttaa pehmytkudosvaurioiden ja haavojen parantumista. Chiasta voi olla apua myös niveljäykkyyteen, sillä se parantaa nivelnesteen laatua.

Koiran suoliston on melko lyhyt ja melko heikosti kasviperäisiä ravinteita sulattava. Tästä syystä kokonaiset siemenet tulee rikkoa kuivana esim. morttelissa tai nesteessä turvotuksen jälkeen tehosekoittimella. Rouhe on käyttövalmis sellaisenaan. Chiageeli säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. Siemenet voi turvottaa mihin tahansa nesteeseen.

Annostus siemen: n. 1 tl (pienet koirat) - 2 rkl (isot koirat) päivässä/dag, rouhe: 1 tl (pienet koirat) - 4 rkl (isot koirat) päivässä/dag. 1dl kokonaista siementä painaa noin 80g, rouhe noin 40g. Mikäli koiran voinnissa esiintyy muutosta huonompaan, lopeta syöttö ja ota tarvittaessa yhteys eläinlääkäriin. Chialle ei ole tunnettuja allergioita, mutta muiden ravintoaineiden tapaan myös chialle voi allergisoitua.

Ravintoaineet keskimäärin/näringsämnen genomsnitt: Energiaa 524 kcal 100 g: Valkuainen 21,2 %, kuitu 33,7 %, Rasva 31,4 %. Säilytys/konservering: Rouhe viileässä, siemenet viileässä/huoneenlämmössä kosteudelta ja voimakkaalta auringonpaisteelta suojattuna.

Chia de Gracian chia-siemenet ovat 100 % gluteeniton ja lisäaineeton luonnontuote. Ei dopingvaroaikaa. Maahantuoja ja valmistaja/importör: Chia de Gracia, 00180 HKI chiadegracia@gmail.com

Takaisin blogiin