KOLLAGEENIPEPTIDIT KOIRIEN NIVELRIKON HOIDOSSA

KOLLAGEENIPEPTIDIT KOIRIEN NIVELRIKON HOIDOSSA

Kollageeni on elimistön tukikudosten proteiini, joka tukee luuston, ihon, nivelten ja elimistön muiden kudosten rakenteita. Kollageeni on kierteinen säiemäinen proteiini, jolla on erinomainen joustavuus ja vetolujuus. Kollageenin tärkein tehtävä onkin pitää kehon kudokset joustavina, uusiutuvina ja toimintakykyisinä. 30 prosenttia kehon proteiineista koostuu kollageenista ja kollageenien puute voi heikentää nivelten, luuston ja jänteiden toiminta. Kollageenit ovat oleellisen tärkeitä erilaisissa elimistön pehmytkudosten korjausprosesseissa.

Nivelrikko ja nivelten ongelmat koskevat noin 20 prosenttia yli vuoden ikäisistä koirista. 31 prosenttia omistajista kertoo, että luu- ja nivelvaivat koskettavat heidän lemmikkejään. Suurimmat riskitekijät nivelrikon syntyyn ovat suuri koko, ylipaino, geneettiset syyt, tai erilaiset vammat tai traumat. (Mele 2007, Elliot ym. 2007)

Kollageenipeptidit ruston tukena

Bioaktiiviset kollageenipeptidit® ovat todistetusti lemmikkieläinten nivelruston aineenvaihduntaa stimuloivia aineita, jotka parantavat liikkuvuutta, ja joilla ei ole sivuvaikutuksia. Petagile®-valmisteen vaikutuksia on tutkittu useissa prekliinisissä ja kliinisissä tutkimuksissa. Suun kautta annettuna nämä bioaktiiviset kollageenipeptidit stimuloivat rustosoluja lisäämään uuden rustomatriisin tuotantoa. Rustomatriisi koostuu pääosin kollageenista ja proteoglykaaneista, jotka toimivat puskurina luiden välillä.

Petagile® - Tutkimusten todentama

Useissa yli 100 koiran kliinisissä tutkimuksissa tutkittiin Petagile®-kollageenin vaikutuksia. Eri tutkimusten tulokset vahvistivat Petagilen® positiiviset tulokset nivelten ongelmien torjunnassa.

Tutkimuksessa, johon osallistui 26 saksanpaimenkoiraa, ontumisen ja liikkumisen vaikeuksien eteneminen loppui kaikilla koirilla, jotka saivat Petagile®-kollageenilisää. Eläinlääkäritarkastuksessa 70 prosentilla koirista ontuminen väheni ja kyky liikkua (ylösnouseminen, portaiden kiipeäminen) osoitti selkeää parannusta mitatuilla parametreillä 12 viikon hoidon jälkeen. Koirien omistajien havainnot olivat yhdenmukaisia eläinlääkäreiden tulosten kanssa; omistajat havaitsivat päivittäisen fyysisen toiminnan paranemisen (kävely, portaiden kiipeäminen, ylösnousu).

 

Toinen tutkimus oli havainnointitutkimus keskikokoisille vanhemmille koirille ja siihen osallistui 38 eri rotuista, ikäistä ja painoista koiraa. Tutkimuksessa 22 koiraa hoidettiin 5 gramman vuorokausiannoksella Petagilea® ja toista ryhmää 2,5 gramman annoksella. Tutkimus kesti 12 viikkoa, jonka jälkeen eläinlääkärit arvioivat koirien ontumisen asteen, kivun liikkeessä, olemuksen levossa, liikkuvuuden sekä jalkojen turvotuksen. Koirista otettiin myös verinäytteet solunulkoisten rustomatriisimolekyylien analysoimiseksi. Koirien omistajat itse arvioivat koirien elinvoiman muutosta, portaiden kiipeämistä ja seisomista.

 

 Tukea liikkuvuuteen ja elämänlaatuun

Esitettyjen tietojen  perusteella voidaan päätellä, että bioaktiivisten kollageenipeptidien syöttämisellä on myönteisiä vaikutuksia koirien nivelrikkoon, liikkuvuuteen ja elämänlaadun säilyttämiseen. Suositus annostuksesta on yksi gramma viittä kiloa kohden. Keskikokoisille koirille vaikutukset vahvistettiin tilastollisesti merkitsevällä tasolla 5 gramman päivittäisellä annoksella. Myönteisiä vaikutuksia havaittiin myös pienemmällä 2,5 gramman annostuksella.

Iäkkäille koirille Petagile® voi tarjota lisää aktiivisuutta, palauttaa liikkuvuutta ja joustavuutta ja lisätä yleistä hyvinvointia. Aktiivisille koirille se auttaa tukemaan ja ylläpitämään liikkuvuutta ja joustavuutta, optimaalista toimintakykyä ja suorituskykyä. 

Suuri osa ontumista on nivelrikon aiheuttamia

Suuri osa koirien ontumisista ja liikkuvuusvaikeuksista on nivelrikon aiheuttamia. Nivelrikko on sairaus, jossa nivelrusto tuhoutuu asteittain. Tämä näkyy ontumisena, kipuna ja erilaisina toiminnan häiriöinä. Nivelten hyvinvoinnin keskeinen tekijä on nivelrusto, jonka muodostavat vesi ja erilaiset proteiinit. Rustoproteiinien lisäksi nivelrusto sisältää rustosolujen tuottamaa kollageenia, joka lisää nivelruston kestävyyttä. Kollageenin muodostumiseen elimistö tarvitsee C-vitamiinia.

Petagilen®-kollageenipeptidit stimuloivat rustokudoksen aineenvaihduntaa, hidastavat hajottavia prosesseja ja kiihdyttävät sidekudoksen kasvua.

Petagile® auttaa lisäämään elimistön omaa kollageenin tuotantoa ja vaikuttaa positiivisesti ongelma-alueilla kuten nivelissä ja rustoissa.

Chia de Gracian kollageenituote on CdG Collagen+, joka sisältää Petagile®-kollageenia, ruusunmarjaa, msm:ää sekä hyalurinihappoa.

PETAGILE® in Dogs - Scientific Substantiation

 

Study Description:

Application of collagen peptides in dogs with chronic defects of the musculoskeletal system - Germany 2004

Efficacy of orally administered collagen peptides in the treatment of osteoarthritic dogs  - Germany 2006

Clinical observational comparison study in medium and large sized dogs of different age 2009

Oral administration of PETAGILE® to dogs with coxarthrose  – Observational Study Mexico 2012

Oral administration of PETAGILE® to dogs with coxarthrose  – Observational Study Mexico 2014

 

Takaisin blogiin