Ravinnerikas ruusunmarja huoltaa koiran niveliä

Ravinnerikas ruusunmarja huoltaa koiran niveliä

Ravinteikas ruusunmarja

Ruusunmarja sisältää enemmän C-vitamiinia kuin yksikään sitrushedelmä! Ruusunmarjat sisältävät C-vitamiinia jopa 1700- 2000 mg sadassa grammassa, kun esimerkiksi appelsiinissa sitä on noin 54 mg/100g. Lisäksi ruusunmarjat sisältävät runsaasti A-, E-, D-vitamiinia sekä B-ryhmän vitamiineihin kuuluvaa folaattia.  A-vitamiini toimii apuna mmm. erilaisissa ihosairauksissa ja E-vitamiini varmistaa mm. lihaksiston ja hermostin normaalin toiminnan.  Muita ruusunmarjan hyviä ainesosia ovat siementen sisältämät hyvät rasvahapot sekä antioksidantteina toimivat fenoliset yhdisteet, karotenoidit sekä antosyaanit.  Ruusunmarjasta löytyviä hiven- ja kivennäisaineita ovat mm. rauta, kalium, kalsium, magnesium sekä seleeni ja biotiini.  Magnesium toimii apuna mm. lihaskramppeja vastaan.

Ruusunmarjoista rikkiä

Ruusunmarjan siemenissä on myös runsaasti rikkiä luonnollisessa muodossa. Rikkiä esiintyy kehossa pieniä määriä luonnollisesti ja se tukee kehon monia rakenteita ja toimintoja kuten sidekudoksia, sydäntä, verisuonistoa sekä kehon energiantuotantoa. Lisäksi tutkimusten valossa vaikuttaa siltä, että rikki lievittäisi tehokkaasti ja luonnollisesti elimistössä ilmeneviä tulehduksia. Rikki on tärkeä myös kollageenin muodostumiselle. Kollageeni takaa monien sidekudosten, mm. rustokudoksen ja monien muiden kehon rakenteiden joustavuuden. Rikkiyhdisteet auttavat myös kynsien kasvuun sekä ihon ja karvan laatuun.

Pektiini ja sorbitoli edistävät vatsan hyvinvointia

Ruusunmarjassa on pektiiniä, joka on liukeneva kuitu. Pektiini auttaa suoliston toimintaa ja sen vuoksi ruusunmarja sopii hyvin ummetukseen. Pektiini suojelee stressivatsaa ja voitelee suolistoa. Pektiinillä on myös lievä kolesterolia alentava vaikutus. Ruusunmarja sisältämä sorbitoli pilkkoo vatsahappoja ja estää vatsan liian hapokkuuden. Lisäksi se lisää syljen eritystä, josta myös on apua suoliston hyvinvoinnille. 

Tukea niveliin ja liikkuvuuteen

Ruusunmarjajauheen on todettu lieventävän nivelrikon oireita. Vaikuttavana aineena toimii galoktolipidi, joka hillitsee nivelten tulehdusta, parantaa liikkuvuutta ja vähentää kipua. Nivelrikkoa ei voida parantaa, mutta sitä voidaan lievittää oikeanlaisella ravinnolla ja liikunnalla. Joissakin tutkimuksissa ruusunmarjan on todettu olevan nivelvaivoihin jopa tehokkaampi kuin glukosamiini ja vatsaystävällisempi kuin inkivääri.

Takaisin blogiin