Hamppu on hevosen kotimainen ja ravinteikas superfood - Chia de Gracia FI

Hamppu on hevosen kotimainen ja ravinteikas superfood

Syökää hamppua!

Hampunsiemenet ovat loistava välttämättömien rasvahappojen lähde. Hampun rasvahapot toimivat voimakkaina antioksidantteina, jotka mm. suojelevat ihoa ja torjuvat kehon tulehdustiloja. Omeaga-3-asvahapot ovat välttämättömiä mm. aivojen ja silmien terveelle toiminnalle. Hamppu sisältää noin 80 prosenttia polysaturoituja rasvahappoja ja sen omega-3 ja omega-6-rasvahapot ovat juuri oikeassa suhteessa 1:3.

Kokonaiset ja kuorimattomat hampunsiemenet ovat lähellä täydellistä rehuainetta, sillä se on erittäin monipuolinen ja ravinteikas tuote. Hampunsiemenet ovat erinomainen proteiinin lähde ja ne sisältävät elimistölle välttämättömiä aminohappoja. Hampunsiementen sisältämät proteiinit  (edestiini ja  albumiini) ovat erittäin hyvin imeytyviä ja hyvin siedettyjä. Sopii myös monille allergikoille.

Hampunsiemen on maailman paras lähde glubuliinien rakennusaineille. Immuunijärjestelmän toiminta tarvitsee alpha-, beta- ja gammaglobuliineja elimistön puolustamiseen. Ravinnoksi käytetyt hampunsiemenlajikkeet eivät sisällä päihdyttäviä ominaisuuksia, eikä niillä ole doping varoaikaa.

Hamppu sopii hyvin mm:

  • Iho-ongelmien ja kesäihottuman hoitoon, sillä rasvahapot öljyävät ihoa tehokkaasti ja lisäävät sen vastustuskykyä.
  • Karvan ja jouhien laadun parantamiseen, lisäravinnoksi karvanvaihdon yhteyteen.
  • Kavio- ja sarveisaineen laadun parantamiseen.
  • Yleiskunnon kohottamiseen.
  • Tuki- ja liikuntaelimistön hoitoon.
  • Sopii myös tiineille tammoille, varsoille sekä astuville oreille.
Takaisin blogiin