Hamppu on hevosen loistava valkuaislisä - Chia de Gracia FI

Hamppu on hevosen loistava valkuaislisä

Siementen laadukas öljy vähentää ihon kutinaa tutkitusti

Hamppuproteiini on hyvä kasvivalkuaisaine, sillä se sisältää kaikki elimistölle välttämättömät aminohapot. Hampun sisältämä proteiini on helpommin imeytyvää kuin soijaproteiini, koska hamppuproteiini koostuu edestiinistä ja albumiinista, jotka molemmat ovat korkealaatuisia, kaikki kehon tarvitsemat aminohapot sisältäviä proteiinilähteitä. Palkokasveille tyypillisiä haitta-aineita hamppu ei sisällä lainkaan, vaan hampun proteiini on helposti sulavaa ja imeytyvää sellaisenaan.

Hampunsiemen on loistava lähde elimistön välttämättömille rasvahapoille. Kolmannes hampun siemenestä on ravitsemuksellisesti erittäin arvokasta öljyä. Hamppuöljyn rasvahappokoostumus on monipuolisempi kuin tavallisimmin käytettyjen kasviöljyjen. Hamppu sisältää noin 80 prosenttia monityydyttymättömiä rasvahappoja ja sen omega-3 ja omega-6 -rasvahapot ovat täydellisessä suhteessa 3:1. Lisäksi öljy sisältää harvinaisia rasvahappoja, gammalinoleenihappoa ja stearidonihappoa, mitkä ovat erittäin arvokkaita elimistön hyvinvoinnille.

Kliinisessä ravitsemuskokeessa hamppuöljyn on todettu lievittävän atooppisen ihottuman oireita (Journal of Dermatological Treatment. 2005; 16: 87–94). Tutkimus osoitti, että hampunsiemenöljyä käytettäessä ihon kuivuus väheni ja kutina lieveni.

Hampun hiilihydraatit koostuvat  liukenevasta ja liukenemattomasta kuidusta. Valtaosa kuidusta on liukenemattomassa muodossa, jolloin se toimii suolen puhdistajana.

Hampunsiemen sisältää noin 30 prosenttia proteiinia, öljyä noin 30 prosenttia ja hiilihydraattia noin 30 prosenttia. Hampun sisältämä E-vitamiini on loistava antioksidanttilisä.

Kotimainen hampunsiemen paitsi eettinen vaihtoehto,  myös ympäristöystävällinen tuote, sillä sen viljelyssä ei tarvita tuholais- eikä rikkakasvihävitteitä.

Takaisin blogiin